Новини

Призьорите от Европейските игри наградени в Парламента

  21.10.2016 07:41  

Медалистите от Европейските детски атлетически игри и техните треньори бяха удостоени с почетни плакети от парламента на България.

Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към Парламента покани младите атлети, спечелили общо 18 медала от първенството в Бърно през септември тази година. Десетте деца медалисти на възраст от 13 до 15 години, представители на спортни клубове от цялата  страна, и техните треньори получиха специални плакети за призово класиране в най-голямото международно детско състезание в Европа през 2016 г. Наградите бяха връчени в тържествената обстановка в най-представителната зала в Парламента от зам-председателя на Комисията проф. Вили Лилков.

 

Плакети получиха:
- Веселин Живков (Академик-София), спечелил 2 златни (60 и 300 м), един сребърен медал (4х60 м) и специалния приз на турнира за най-добро постижение в неговата възраст
- Габриел Митов (Спринт - Червен Бряг,) спечелил златен медал на скок на височина и сребърен медал на 4х60 м
- Добромир Николов  (Плевен 2014), спечелил 2 сребърни медала (100 м с препятствия и 4х60) и един бронзов медал на скок на височина
- Мила Димитрова (Тракия 96 – Пловдив), спечелила 2 сребърни медала (150 м и 4х60 м)
- Елена Георгиева (Черно море Атлетик  - Варна), спечелила сребърен медал на 300 м и бронзов на 60 м
- Ния Вичева (Орловец 93 – Габрово), спечелила бронзов медал на 1500 м
- Мартин Живков (Академик-София), спечелил сребърен медал на 4х60 м
- Неда Ненова (Академик-София), спечелила сребърен медал на 4х60 м
- Изабел Крамарска (Рилски атлет  - Самоков), спечелила сребърен медал на 4х60 м
- Милаела Миткова (Олимпия-Враца), спечелила сребърен медал на 4х60 м

Награда получи и най-малкият участник от българската група в Бърно Боян Иванов, който бе с най-добро класиране за своята възраст.

Наградени бяха и треньорите на състезателите: Христо Стоянов, Моника Гачевска, Иванка Симеонова, Юлия Борисова, Константин Чифлиджанов, Иванка Тихова, Веселин Георгиев, Лидия Гушева и Никола Николов.

В приятелска и непринудена атмосфера проф. Лилков проведе разговор  с децата и техните треньори за състезанието, проблемите в спорта и бъдещите им планове, като им пожела догодина групата на медалистите поне да се удвои.