Новини

ПЕТНАДЕСЕТАТА НАЦИОНАЛНА ВИКТОРИНА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО „Да запазим децата на пътя“ - с.Челопеч 12-14 май 2015 г.

  15.05.2015 16:51  
Националната ученическа викторина по безопасност на движението е организирана от Министерство на образованието, Министерство на вътрешните работи, Национален дворец на децата и Съюза на българските автомобилисти.
 
На откриването присъстваха Директорът на ОДМВР- София старши комисар Мариета Иванова, началникът на РУ- Пирдоп гл. инспектор Христо Присов, главен инспектор Любомир Рангелов-сектор „Пътна полиция“ и инспектор Елена Тонева- Детска педагогическа стая в ОДМВР- София.
В националния кръг на ученическата викторина участват 14 отбора, класирани на първо място на областното ниво. Всеки отбор е съставен от четирима ученици от  5 до 8 клас. С провеждането на състезанието се цели изграждането на умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя.

Националната ученическа викторина се провежда в три кръга:
В І кръг състезателите решават колективно в рамките на 20 минути тест-листовка, съдържаща общо 20 ситуации. ІІ-ят кръг представлява викторина – въпроси с верен и грешен отговор. В третия кръг отборите демонстрират своите умения в практическо задание, включващо установяване на повреда/неизправност на велосипед, оказване на долекарска помощ при ситуация на пътнотранспортно произшествие и сглобяване на пъзел с пътен знак.

Националната викторина „Да запазим децата на пътя“ се провежда с подкрепата и съдействието на Национално движение по приложно колоездене, Асоциация „Безопасност на движението за децата и младежите“, БЧК, АК „Север“, РИО София- регион, община и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- Челопеч.